Universal Robots

Case: Liselotte Winther Frellsen, Universal Robots A/S

Leverandøren skal også være selvkørende

Det begyndte med en flytning …

Robotvirksomheden i Odense vokser med 50 procent om året, og det tager el-opgaver med sig nærmest dagligt: Nye kontorer og mødelokaler kræver lys, data og indeklima. Produktionslinjer bliver bygget om. Udviklingsafdelingen får nyt legerum. Alt kræver el – og omtanke.

Siden 2013 har virksomheden haft en fast medarbejder tilknyttet fra Bjerne Jensen. Når opgaverne kræver det, vokser teamet. Første projekt var at indrette de nye lokaler med produktionslinjer og kontorer, da Universal Robots flyttede i 2014.

Vækst kræver eksekvering

Liselotte Winther Frellsen er direktionsassistent hos Universal Robots, og med den titel følger ansvaret først for flytningen og siden for de mange ombygninger. Hun fortæller:

– Det er helt afgørende for os, at der bliver leveret på opgaverne. Vi skal leve af at udvikle og sælge robotter, for det er det, vi er bedst til.

Så skal vi ikke bruge vores tid på at snakke med håndværkere eller kontrollere, at opgaverne bliver løst. Det skal bare køre, og det gør det! Vores mand fra Bjerne Jensen kender os og huset, og vi glemmer helt, han er en leverandør. Vi betragter ham som en af os.

Der skal også tænkes nyt

Når der er større projekter på tegnebrættet, samler Universal Robots hele det hold, der skal løse den: Arkitekten, virksomhedens egen facility manager, repræsentanter for ledelsen – og Kristian Spodsbjerg fra Bjerne Jensen AS.

– Det handler om at få det til at spille fra starten, og her kan Bjerne Jensen noget, vi ikke selv er eksperter i. Vi kan finde en pæn lampe, men vi kan ikke afgøre, om lyskvaliteten egner sig til opgaven. Vi kan også have gode ideer, men Bjerne Jensen kan udvikle og kvalitetssikre sammen med os. Ind imellem sparer de os også for at vælge alt for dyre løsninger, forklarer Liselotte Winther Frellsen.

Samarbejdet kører, som det skal
– Opgaverne bliver løst, også når det kræver en ekstra indsats på skæve tidspunkter. Jeg tror ikke, vi har haft et eneste udestående i den tid, vi har arbejdet sammen, og det kan kun lade sig gøre, fordi begge parter er pragmatiske. Vi har en meget pålidelig partner, så vi er virkelig glade, slutter Liselotte Winther Frellsen.

Felt